Excursie

Sulina-gura de varsare

DULCE SI SARAT...

Gura de varsare a Dunarii in Marea Neagra este un loc spectaculos si unic in Romania. Acesta este locul in care cel mai mare rau din Europa, Dunarea, se varsa in Marea Neagra, creand in peisaj impresionant. Acest loc a fost mereu important pentru economia si istoria Romaniei, deoarece a permis comertul si transportul de marfuri intre Europa si Orientul Mijlociu. Deasemenea este o importanta zona ecologica, fiind locul de reproductie pentru multe specii de pesti si pasari migratoare. Astazi, Gura de Varsare a Dunarii in Marea Neagra, este un important obiectiv turistic, unde turistii pot admira frumusetea naturala a zonei si pot invata mai multe despre istoria si importanta acestei regiuni.

DELICII MARINE

Calcanul este o specie de peste marin care traieste in Marea Neagra si in alte mari din regiunea mediteraneana, fiind foarte cunoscut pentru carnea sa gustoasa si consistenta. Calcanul are o forma aplatizata si o culoare maronie sau cenusie cu pete mai inchise la culoare. Aceasta specie traieste de obicei pe fundul marii, in zonele stancoase si nisipoase. Calcanul este foarte apreciat in bucataria romaneasca, unul dintre preparatele preferate fiind calcanul la cuptor. Acest peste este bogat in proteine, vitamine si minerale esentiale, fiind o sursa sanatoasa de nutrienti.

ISTORIE...

Farul Vechi din Sulina este un monument istoric important din orasul Sulina, situat la Gura de Varsare a Dunarii in Marea Neagra. Acest far a fost construit in anul 1870 si a devenit un punct important de navigatie pentru navele care intrau si ieseau din Dunare. In prezent Farul Vechi este o atractie turistica importanta fiind un reper pentru navigatia pe Dunare si Mare dar si un simbol al orasului Sulina si al regiunii din jurul gurii de varsare a Dunarii.

LASA TOTUL IN GRIJA NOASTRA...

Aceasta excursie este o oportunitate unica de a explora frumusetea naturala si istoria Deltei Dunarii.

De la

70 lei/pers